Return to content

BK-9

Kíséret-automatikás Billentyűs Hangszer

Határtalan zenei lehetőségek

BK-9: Kíséret-automatikás Billentyűs Hangszer


A népszerű BK sorozat új zászlóshajója, a BK-9 kíséret-automatikás hangszer lenyűgöző hangszínekkel, realisztikus stílus kíséretekkel, valamint prémium tulajdonságok és funkciók széles skálájával rendelkezik. A határtalan zenei lehetőségek kiaknázásához óriási hangszín készlet - beleértve a Roland legújabb SuperNATURAL hangszíneit - és újra programozott stílus kíséretek óriási tárháza áll rendelkezésre, szinte minden zenei műfajban a klasszikustól a modern stílusokig. Az innovatív kettős LCD rendszernek és az intuitív panel elrendezésnek köszönhetően a megszólaló virtuális zenekar egyszerűen kézben tartható, miközben a kiváló minőségű, hatékony effektek és a programozható valósidejű vezérlők segítségével gyorsan kiválaszthatók a hangszínek és könnyedén megformálható az elképzelt hangzás. A hangszer számos praktikus funkciója között szerepel az USB felvevő/lejátszó, a beépített 16-sávos szekvenszer és a stílus-szerkesztő is. Mindezeknek köszönhetően a BK-9 egy igazi "erőmű", rendkívül sokoldalú, nagy teljesítményű "zenegép" professzionális előadásokhoz, komponáláshoz és otthoni zenéléshez egyaránt.

 • Csúcsmodell 76-billentyűs hangszer, kiváló hangszínek, piacvezető kíséret-automatika funkciók és könnyű, hordozható kivitel
 • Több mint 1,700 hangszín, 70 dobszett, beleértve 22 SuperNATURAL és 500 vadonatúj hangszín
 • Legendás Virtual Tone Wheel orgona hangszínek, dedikált regiszterek az autentikus vintage orgonajátékhoz
 • 540 újra programozott, kimagasló hangminőségű stílus (beleértve 25 új stílust) és több mint 1000 Music Assistant beállítás
 • Öt független multi-effekt processzor (MFX) és külön mastering effektek
 • Megújult kezelőfelület, áttekinthető panel elrendezés, két LCD kijelző és Mixer funkció
 • Professzionális 16-sávos szekvenszer, beépített stílus szerkesztő, valamint Chord Loop és Audio Key funkciók
 • Dal lejátszás/ felvétel, korlátlan Performance lista tárolás és további hasznos USB memória funkciók
 • XLR mikrofon bemenet dedikált zengetővel; kompozit video kimenet dalszövegek és képek megjelenítéséhez
 • Kompatibilis az Apple iOS készülékekkel a Roland vezeték nélküli kapcsolaton keresztül és az Apple's iPad Camera Connection Kit használatával iPad-hez is csatlakoztatható
 • Ingyenes iOS alkalmazások: BK Partner, Lyrics Viewer, Air Recorder stb.

Könnyen hordozható, professzionális hangszer az élő előadáskhoz tervezve

A professzionális 76-billentyűs klaviatúra ellenére a BK-9 meglepően könnyű, a súlya kevesebb, mint 9.4 kg. Ez nagyban megkönnyíti a hangszer mozgatását, szállítását. A kezelőfelület kialakítása az élő előadások közbeni egyszerű használatra és maximális hatékonyságra törekszik, ami többek között a kettős LCD rendszernek, áttekinthető panel elrendezésnek és számos programozható kontrollernek köszönhető. 10 kedvenc hangszín tárolható az egyes valósidejű part-okra, ami egy rendkívül praktikus tulajdonság az élő koncerteken. 1000 beépített Music Assistants beállítás segíti a gyors átállást a legkülönbözőbb zenei műfajokhoz, továbbá Performance listaként korlátlan számban menthetőek a saját beállítások egy USB memóriára.

Óriási hangszín készlet

Kategóriájához méltóan, a BK-9 több mint 1.700 fantasztikus hangszínt és 70 dobszettet tárol. Ezek közül 22 hangszín a Roland legújabb SuperNATURAL technológiáját használja, lenyűgözően valósághű megszólalással és a zenei kifejezés minden lehetőségével. A Roland hatalmas hangkönyvtárából kifejezetten a BK-9 számára kiválasztott 500 vadonatúj hangszín mellett, a Virtual Tone Wheel hanggeneráror lehetővé teszi a legendás vintage orgona hangszínek megszólaltatását és az előlapon található regiszterekkel, valamint a klasszikus rotary effekt használatával biztosítja az autentikus orgonajátékot. A BK-9 későbbi hangszín bővítését egy User Tone memória tartomány biztosítja.

Újra programozott stílus kíséretek

A szinte minden elképzelhető zenei műfajt felölelő komplett zenei kíséreteknek köszönhetően, a világ legsokoldalúbb virtuális zenekara áll rendelkezésre a BK-9 hangszerben. Az 540 beépített stílus kíséret között 25 új stílus kapott helyet, miközben az összes stílust újra programozták a BK-9 kiváló hangszíneinek és új effektjeinek felhasználásával a stúdió felvételeknél megszokott kimagasló hangminőség érdekében. USB memórián keresztül korlátlan lehetőség nyílik új stílusok betöltésére, valamint MP3, WAV és SMF fájlok lejátszásra is.

Multi-effektek és Mixer funkció

Az öt független multi-effekt processzor (MFX) minden eddinél több lehetőséget kínál a hangszín processzálás terén. Ezek közül három használható a zenei stílusokra és kettő a valósidejű part-okra. Az általános zengető és kórus effektek használata mellett, két mastering processzor alkalmazható a stílusok és valósidejű part-ok hangzásának optimalizálásához a tökéletes hangzás kialakítása érdekében és a koncert helyszín igényeinek megfelelően. Az új Mixer funkció lehetővé teszi a stílusok és valósidejű part-ok jelszintjeinek, valamint MFX és más paramétereinek azonnali beállítását az előlap regisztereivel.

A kreativitást segítő hatékony eszközök

A beépített 16-sávos szekvenszer egy professzionális platform a komponáláshoz és SMF dalok szerkesztéséhez, miközben a Rhythm Composer lehetővé teszi saját stílus kíséretek létrehozását. A praktikus Chord Loop funkció lehetővé teszi akkordmenetek felvételét és elmentését, ami remekül használható azonnali zenei alapok létrehozásához, két-kezes szóló/ dallam játékokhoz vagy előkészíthet dal kíséreteket élő előadásokhoz, szekvenszeres komponáláshoz. Az Audio Key funkció lehetővé teszi az USB memórián tárolt audió fájlok hozzárendelését a hangszer legfelső hét billentyűjére, majd ezek gyors lejátszását az előadás közben. Mindezek mellett rendkívül egyszerű a BK-9 előadások rögzítése közvetlenül az USB memóriára, CD íráshoz szükséges WAV audió formátumban.

Extra tulajdonságok a szórakoztatáshoz

A BK-9 praktikus XLR mikrofon bemenete egyszerűen kezelhető az előlapon található szabályzókkal, fantom tápfeszülséget biztosít kondenzátor mikrofonok számára és lehetővé teszi zengető effekt kijelölését is a mikrofonról érkező jelre. A hangszer kompozit Video Out aljzatának keresztül egy külső monitor csatlakoztatható, amely MP3/SMF dalszövegek és akkord szimbólumok megjelenítésével támogathatja az előadást vagy karaoke célokat. A zenéhez kapcsolódó képsorozatok megjelenítése is lehetséges, ami a zenei élményen túl, tovább gazdagíthatja az előadást a hallgatóság számára.

Roland Wireless Connect és ingyenes iOS alkalmazások

A BK-9 kompatibilis a Roland Wireless Connect funkcióval, mely lehetővé teszi a vezeték nélküli kommunikációt iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékekkel egy külön megvásárolható Roland WNA1100-RL Wireless USB adapteren keresztül. Az iPad csatlakoztatása USB kábelen keresztül, közvetlenül is történhet egy Apple iPad Camera Connection Kit közbeiktatásával. Számos ingyenes iOS alkalmazás áll rendelkezésre a BK-9 felhasználási lehetőségeinek bővítéséhez, beleértve az Air Recorder-t a jammeléshez és felvétel készítéshez (iPhone/iPad), a BK Partner-t a hangszínek és zenei stílusok kiválasztásához (iPad) és a Lyrics Viewer-t az SMF dalszövegek megjelenítéséhez (iPad) és további számos más alkalmazás.